درانتظارمنجی

درانتظارباران نیست آنکه بذری نکاشته

درانتظارمنجی

درانتظارباران نیست آنکه بذری نکاشته

پرونده ویژه فیلم "ظهور بسیار نزدیک است"- قسمت دوم (تکذیبیه علما

همان طور که دیدیم در جوابیه ها و سایت «ظهور بسیار نزدیک است!» مطالبی به برخی روایات و بزرگان نسبت داده شده که موضع گیریهای متعدد و متنوعی را به دنبال داشته و بعضی درباره برداشتها از روایات سخن گفته و برخی انتساب مطالب به خود را تکذیب کردند.

 

  • تکذیبیه علما و مشاهیر

همان طور که دیدیم در جوابیه ها و سایت «ظهور بسیار نزدیک است!» مطالبی به برخی روایات و بزرگان نسبت داده شده که موضع گیریهای متعدد و متنوعی را به دنبال داشته و بعضی درباره برداشتها از روایات سخن گفته و برخی انتساب مطالب به خود را تکذیب کردند.

حجه الاسلام والملسمین حاجتی: تنها رهبر معظم انقلاب را در تطبیقها تأیید می کنم!

در تماس تلفنی اینجانب با جناب آقای حاجتی ایشان فرمودند بنده تنها درباره تطبیق سیدخراسانی با مقام معظم رهبری به قطعیت رسیده ام و به مجموعه «مبشران ظهور» تأکید کرده ام بقیه موارد را حداکثر به عنوان احتمال بیان کنند نه بیشتر!

آیت‌‌الله ناصری فیلم مستند ظهور بسیار نزدیک است را تکذیب کردند
آیت‌الله محمد ناصری، از استادان برجسته حوزه علمیه با انتشارمرقومه‌ای تایید فیلم مستند «ظهور بسیار نزدیک است» را تکذیب کرد(25 اسفند:آینده روشن، نورپرتال).  
به گزارش آینده روشن، مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) اصفهان که زیر نظر آیت الله ناصری قرار دارد با ارسال نمابری، انتساب تایید لوح فشرده «ظهور بسیار نزدیک است» را به این استاد برجسته حوزه علمیه تکذیب کرد.

بر اساس این گزارش در این نمابر آمده است:
چندی پیش لوح فشرده ای با نام «ظهور بسیار نزدیک است» در تطبیق اتفاقات پیش از ظهور با وقایع اخیر خاورمیانه منتشر شد که تهیه کنندگان آن در جهت تایید آن مطالبی را در یکی از تارنماها (سایت ها) به علما و بزرگان از جمله حضرت آیت الله ناصری منتسب کرده اند که ایشان ضمن تاثر و ناراحتی از مطالب منتشر شده، جزییات ملاقات را اینگونه بیان فرمودند:

«شخصی مشاهده لوح فشرده ای را پیشنهاد داده و نظر اینجانب را در مورد آن خواستار شد، ابتدا امتناع نموده ولی با اصرار پذیرفتم. در تماس اول که با اینجانب داشتند، بنده اعلام کردم که حدود 10 دقیقه از آن را دیده ام و تا مشاهده تمام آن، نمی توانم رد یا تاییدی در مورد محتوای کل آن داشته باشم، فردای آن روز ضمن توسعه ایشان به نظرخواهی از علما و مراجع معظم تقلید خصوصا مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هیچگونه بیانی که در جهت تایید آن باشد، نداشتم.»

بر اساس همین گزارش آیت الله ناصری متنی را به دستخط خود نوشته است که به شرح ذیل می باشد:
«بسمه تعالی؛انتساب تایید لوح فشرده ظهور بسیار نزدیک است را به اینجانب تکذیب نموده و مطالب مندرج در آن را از جهاتی خلاف واقع می دانم.اقل الخلیفه؛محمد ناصری.»

مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) اصفهان در خیابان علامه مجلسی(ره) این شهر قرار دارد و تلفن آن 4465826 است.

پاسخ دفتر آیت‌الله بهجت درباره "ظهور بسیار نزدیک است"

 
امکان دارد همانگونه که آقا مکرر بیان می‌فرمودند، این مطلب اشاره به ظهور شخصی داشته باشد و نه ظهور عمومی.
اخیراً مستندی با عنوان "ظهور بسیار نزدیک است" به صورت گسترده‌ای در محافل عمومی منتشر شده ‌است که دفتر آیت‌الله العظمی بهجت با توجه به نقل قول‌های منتسب به این مرجع تقلید درباره ظهور، مطلبی را منتشر کرده است.

سؤال: از برخی از بزرگان نقل می‌شود که آیت‌الله العظمی بهجت(ره) فرموده‌اند: «ما تاکنون به جوان‌ها مژده می‌دادیم که ظهور امام‌زمان(عج) را درک خواهند کرد، اما اکنون به پیرها هم بشارت می‌دهیم که دوران ظهور را خواهند دید.» آیا این مطلب به آیت‌الله العظمی بهجت(ره) قابل استناد است یا خیر؟

پاسخ: 1- اتفاقاً در این باره از آیت‌الله العظمی بهجت(ره) سؤال شد، ایشان فرمودند: «آقایی دم محراب مسجد نزد من آمد و به من گفت: خدمت حضرت علیه‌السلام رسیدم و از ظهور پرسیدم که آیا من ظهور را درک می‌کنم؟» آنگاه مطالب یاد شده را آیت‌الله العظمی بهجت از این شخص نقل کردند. بنابراین خود آیت‌الله العظمی بهجت(ره) مستقیماً مطلب را نفرمودند، بلکه از شخص دیگری نقل کردند.

2- همچنین وی فرمودند:‌ «اگر گفتن این مطالب لازم بود من برای شاگردانم می‌گفتم.»
3- امکان دارد همانگونه که آقا مکرر بیان می‌فرمودند، این مطلب اشاره به ظهور شخصی داشته باشد و نه ظهور عمومی.

4- امکان دارد، اینگونه اظهارات از باب "إنّهم یرونه بعیدا و نراه قریبا" باشد.

نظر آیت الله علم الهدی در مورد فیلم "ظهور بسیار نزدیک است"
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه یازدهم اسفند 1389  
بنده که افتخار حضور در درس حضرت آیت الله علم الهدی را دارم این مطالب را از ایشان سوال کردم که ایشان در پاسخ به مطالب جالب توجهی اشاره فرمودند؛ در ابتدا بنده از ایشان سوال کردم که نام حضرت عالی در این فیلم به عنوان یکی از علمایی که سید خراسانی بودن امام خامنه ای را ابراز کرده اید برده شده است آیا این صحت دارد؟ که فرمودند خیر! بنده هیچگاه به طور رسمی همچنین مطلبی نگفته ام
فرمودند بنده اگر هم در جایی این مطلب را گفته باشم به نقل از یکی از مراجع عظام تقلید بوده که آن شخص هم آیت الله حائری شیرازی نبوده است.
ایشان فرمودند در زمان حضرت امام خمینی نیز افرادی به طور قطع و یقین و با ادله ای مطرح می کردند که سید حسنی ایشان هستند که امام (ره) فوت کردند و هنوز امام زمان ظهور نکردند.
دوباره بنده از ایشان پرسیدم که تکثیر این فیلم به نظر شما میان عامه مردم چگونه است؟ که ایشان فرمودند نه! جایز نیست،ممکن است برخی از این تطبیقات با تغییر و تحولات آینده با اشتباه در آمدن موجب سست شدن اعتقاد مردم نسبت به مهدویت شوند.

نظرحجت الاسلام پناهیان درخصوص مستند "ظهور بسیار نزدیک است"
 
به گزارش رجانیوز؛ حجت الاسلام پناهیان در جلسه ای با موضوع مهدویت و رسانه که در دانشکده‌ی علوم دانشگاه تهران برگزار شده بود در پاسخ به سوالی پیرامون این مستند، و با تمرکز بر کلیت موضوع و بدون اشاره به جزئیات تطابق و مصداق‌سازی‌ها گفت:
«اخیرا دوستان خیلی از بنده درباره‌ی سی دی "ظهور بسیار نزدیک است" سوال می‌کنند. بنده دخالتی در تولید سی دی نداشته‌ام و نمی‌دانم از کدام سخنرانی بنده استفاده شده است. این سی دی را هنوز ندیده‌ام؛ لذا اظهار نظر سخت است. ولی همیشه سفارشم به افرادی که در این زمینه‌ها کار می‌کنند، این بوده است که در مقام تطبیق مصادیق محتاط باشند. اولا اگر دلایل محکمی ندارند، به سمت بیان احتمالات نروند و اگر دلایل محکمی برای تطبیق دارند، با احتمال بیان کنند. هر چند اساساً بنده زیاد با پرداختن به "حوادث ظهور" موافق نیستم و تصور می‌کنم بیش از آن باید به "قواعد ظهور" پرداخت. یعنی ببینیم حضرت در چه شرایطی قیام خواهند کرد، آن شرایط را بشناسیم و حتی تا آنجا که می‌توانیم آن شرایط را ایجاد نماییم.

البته این به آن معنا نیست که اخبار مربوط به حوادث در آستانه‌ی ظهور را کنار بگذاریم. باید اخبار مربوط به حوادث آخرالزمان را جدی بگیریم. معنا ندارد ائمه‌ی هدی علیهم السلام اخباری را درباره‌ی ظهور بیان فرموده باشند، ولی غرض‌شان این باشد که آنها را مورد مطالعه و بررسی قرار ندهیم و چشم‌مان را به واقعیت‌ها ببندیم، و هر اتفاقی افتاد، بگوییم: "نه معلوم نیست این همان اتفاق باشد." البته اگر تطبیق دادیم ولی تطبیق‌مان صحیح از آب درنیاید، هم فاجعه‌ای رخ نداده است. بالاخره معلوم است که این تطبیق‌ها احتمالی است. نباید به دلیل احتمال صحت نداشتن، بررسی را کنار بگذاریم. اینکه اینگونه حرف‌ها بازار پیدا می‌کند، به این دلیل است که اوضاع عالم و وضع منطقه کشش اینگونه بررسی‌ها را دارد و باید کسانی که اهل فن هستند، بیایند و نتیجه‌ی مطالعات خود را بیان کنند.

بالاخره اخباری درباره‌ی منطقه در روایات آمده است. حتی محل دقیق ظهور سفیانی بیان شده است و الان هم در این التهابات، همه حساسیت پیدا کرده‌اند. خب، طبیعی است هر حرکتی مورد دقت قرار بگیرد که نکند این حرکت همان باشد که در روایت آمده است. البته برخی از روایات هم ضعیف‌السند هستند. یعنی به دلیل مجهول یا موثق نبودن برخی از روایان آن، نمی‌توانیم به صحت آن مطمئن باشیم، ولی در برخی از همین روایات هم حوادثی بیان شده است که عیناً رخ می‌دهد. بعد معلوم می‌شود روایت صحیح بوده است اما سند نداشته و ما راویان آن را نمی‌شناخته‌ایم. لذا از کنار این روایات هم نمی‌توان به راحتی گذشت. الان اتفاقاتی در مصر و لیبی دارد می‌افتد. خب ما در اخبار ظهور داریم که در آنجاها حرکت‌هایی صورت می‌گیرد.

با اینکه احتمال سوءاستفاده از علائم آخرالزمان از طرف هر جریانی وجود دارد، ولی ائمه‌ی هدی(ع) از گفتن این علائم صرف نظر نکرده‌اند. حتماً برای این بوده که کسانی که در ایام آن وقایع قرار می‌گیرند، حساس بشوند. جلوی سوءاستفاده‌ها را راحت می‌توان گرفت.»

واکنش تند آیت‌الله ری‌شهری به فیلم‌هایی درباره ظهور
آیت‌الله محمد محمدی‌ری‌شهری در مراسم قدردانی از طلاب برگزیده حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در واکنش به انتشار برخی فیلم‌ها که اخیراً با موضوع «ظهور حضرت ولیعصر(عج)» در جامعه منتشر شده است و با تکذیب آنچه در این زمینه به وی نسبت داده می‌شود، گفت: آنچه در برخی از این فیلم‌ها گفته می‌شود، حرف‌های ضعیف و غیرمستندی است که به لحاظ علمی به آنها نمی‌توان استناد کرد.وی همچنین با ابراز تأسف از انجام اینگونه کارهای غیرفرهنگی گفت: متأسفانه در شرایط موجود از هر امر مقدسی سوءاستفاده می‌شود و البته آرزوی همه ما این است که این انقلاب به انقلاب جهانی حضرت ولیعصر (عج) متصل شود.

شامگاه 22 اسفند طبق وعده بعد از نماز مغرب و عشا در فیضیه نشستی در نقد این فیلم برگزار شد. این نشست به شکلهای متنوعی گزارش شد که از این قرار است:

گزارشی از نشست تخصصی نقد فیلم مستند ظهور بسیار نزدیک است
نشست تخصصی نقد و بررسی فیلم مستند ظهور بسیار نزدیک است شب گذشته در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد. در این میزگرد آیت الله نجم الدین طبسی از استادان برجسته حوزه علمیه قم و نویسنده و محقق مهدوی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد جعفری معاون پژوهشی پژوهشکده مهدویت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدصابر جعفری سردبیر مجله امان  و حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نصوری معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت حضور داشتند.  

آیت الله طبسی در این نشست، معرفی کردن افراد را بعنوان نشانه هایی که برای ظهور معرفی شده است را اشتباه خواند و گفت: اگر بخواهیم هر نشانه ای که برای ظهور معرفی شده است را به گونه ای به افراد خاص دیگر نسبت دهیم، اعتماد مردم را به وعده های الهی کم رنگ می کنیم.


وی افزود: یکی از مهم‌ترین مواردی که ما باید به آن توجه داشته باشیم، تاکید بر تفکیک نشانه های حتمی و غیرحتمی ظهور است؛ چه بسیار افرادی از علما بوده اند که به دلیل عدم انجام این تفکیک، در گذشته های دور مرتکب خطای وقاتی شده بودند و برای ظهور حضرت ولی عصر(عج) زمان تعیین کرده اند.

همچنین، حجت الاسلام و المسلمین جواد جعفری با اشاره به مستند «ظهور نزدیک است» اظهار داشت: در این مستند از روایات به گونه ای استفاده شده که واقعیت روایت آن گونه نیست.

وی افزود: یکی از مواردی که این مستند به آن استدلال کرده سخنان مقام معظم رهبری در مورد تحقق وعده الهی برای حکومت اسلامی و بر حق امام زمان(عج) است، آنها در این مستند این قسمت از سخنان مقام معظم رهبری را که فرموده اند انقلاب اسلامی ایران آغازی برای تحقق این وعده الهی است را حذف کرده اند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد صابر جعفری نیز در پایان این نشست شوق به ظهور امام زمان(عج) را عامل تعیین وقت توسط برخی افراد عنوان کرد و اظهار داشت: اینکه بیاییم و زمانی برای ظهور امام زمان(عج) تعیین کنیم؛ اما خب این سخن تحقق پیدا نکند باعث ایجاد دودلی و شک در بین مردم می شود.

در این نشست علاوه بر اساتید و طلاب حوزه علمیه قم، دست اندرکاران ساخت فیلم مستند «ظهور نزدیک است» نیز حضور داشتند که در میان برنامه با طرح مسائل و پرسش های غیر مرتبط و غیر علمی قصد متشنج کردن جلسه را داشته اند، که با اعتراض طلاب حاضر روبرو شده به نشانه اعتراض به انتقاد از ساخت این مستند نشست را ترک کردند.

لازم به ذکر است برخی از افراد حاضر در جلسه که ظاهرا از طرفداران و یا عوامل ساخت این فیلم بودند، پاسخی به پرسش های مطرح شده و دلایل متقن و علمی پژوهشگران مهدوی حاضر در این میزگرد نداشتند.

تعیین کننده وقت ظهور دروغگوست
وظیفه ما انتظار فرج در هر زمان است، ولی باید میان انتظار ظهور و انتظار نشانه های ظهور تفکیک قائل شویم. ممکن است نشانه های ظهور به وجود نیاید، ولی ظهور صورت می گیرد.

منبع خبر: www.hawzahnews.com

حجت السلام والمسلمین نجم الدین طبسی شب گذشته در نشست نقد فیلم «ظهور بسیار نزدیک است»، که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه برگزار شد، با اشاره به تطبیق های انجام شده در این فیلم بیان داشت: این که تطبیق دادن ما احتمال باشد، اشکال ندارد، ولی این که بخواهیم به طور قطع این تطبیق را ارائه کنیم، اشتباه است. این تطبیق در مسائل حتمی نیز درست نیست، چه رسد به این که در موارد غیر حتمی صورت گیرد.

* شخصیت شعیب بن صالحوی درباره شخصیت شعیب که از نشانه های ظهور می باشد، اظهار داشت: در روایات اشاره به اصل وجود شیعب بن صالح در عصر ظهور شده است، ولی تفصیلات آن حتی در یک روایت صحیح دیده نمی شود. در 16 تا 17 نصّی که وجود دارد، اصل وجود شعیب بن صالح درست است که شخصی پیش از ظهور می آید.
این محقق و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: درباره تفصیلات، روایات کم اعتباری است که تفاوت های زیادی با هم دارند، از این رو ما نمی توانیم به جمع بندی درستی برسیم.
* به منابع معتبر استناد کنیم

وی همچنین به روایاتی که در این فیلم ساخته شده ارائه شده است، اشاره کرده و گفت: بنده به عنوان کسی که یکی اعضای نگارنده المعجم بوده و کمتر روایتی درباره مهدویت وجود دارد که من آن را مطالعه نکرده باشم، می گویم که اگر بخواهیم مطالبی را مستند نقل کنیم، باید مؤلف، کتاب، ارزش مؤلف و کتاب در نزد شیعه و سنی را در نظر بگیریم تا نتوانند از ما ایراد بگیرند.

* دیدگاه اهل سنت نسبت به منبع اصلی فیلم
حجت السلام والمسلمین طبسی با اشاره به استناد هایی که در بیان مصادیق در این فیلم آورده شده است، گفت: در فیلم «ظهور بسیار نزدیک است»، استناد هایی به کتاب فتن ابن حمّاد شده است که پیش از این استناد ها، باید دید که این کتاب در میان اهل سنت دارای چه اعتباری است. ذهبی که از شخصیت های برجسته اهل سنت است، در باره او می گوید که این کتاب از اعتبار ساقط است، مطالب عجیبی در این کتاب خوانده ام!

وی به با بیان این که کتاب ابن حماد در میان شیعیان هیچ جایگاهی ندارد، گفت: در کتب شیعی و رجالی ما این که کسی متعرض به این شخص شود و از او تعریف شود و یا حدیثی از او آورده شود، نبوده است؛ تنها علامه مجلسی دو سند می آورد که در این دو سنت ابن حماد وجود داد، ولی از کتاب او سخنی آورده نشده است.

استاد حوزه علمیه قم همچنین به مطالبی که درباره سید خراسانی در فیلم «ظهور بسیار نزدیک است»، بیان شده، اشاره کرد و گفت: درباره خراسانی، علما در مقام تطبیق، زمانی خراسانی را ابومسلم خراسانی و برخی آن را برّاف ابن لیف معرفی می کنند؛ خود ابن طاووس نیز پس از تبیین ویژگی های خراسانی، خود را خراسانی معرفی می کند.

* سید حسنی ارتباطی به سید خراسانی ندارد
وی با بیان این که سید حسنی ارتباط به سید خراسانی ندارد، اظهار داشت: معتبرترین روایت در میان شیعیان در این باره که در کتاب الانوار علامه مجلسی آمده، حرکت حسنی از مکه آورده شده است و دیگر سخنی نمی گوید. ما هنوز روایات حسنی را نتوانسته ایم تثبیت نماییم، پس نمی توانیم وارد تفصیلات شویم.
حجت السلام والسملمین طبسی افزود: گاهی ائمه اطهار(ع) سخن از فرج می کنند، ولی منظورشان گشایش است که گاهی فشار بر شیعه زیاد بود که منظور از فرج، ظهور نیست، بلکه گشایش است.

وی در ادامه گفت: مرحوم مفید می گوید که از علائم ظهور کشته شدن حسنی است که مرحوم ملا صالح مازندرانی می گوید: حسنی همان نفس زکیه است که اگر این گونه باشد، از نشانه های حتمی ظهور است.

این پژوهشگر افزود: همچنین درباره خطبة بیان که در این فیلم به آن استناد شده است، باید به یاد داشته باشیم که علامه مجلسی این سخن را ساخته غلات می داند و مرحوم میرزای قمی نیز بر این تأکید می کند. مشکل اساسی این سخن ابن مسعود است که این شخص سال 32 فوت شده و این خطبه در دوران خلافت علی(ع) است که آن هم در سال 35 است.

در ادامه این نشست، معاون پژوهش مؤسسه آینده روشن نیز با تأکید بر این که نباید به طور قطعی تطبیق انجام دهیم، اظهار داشت: در حدود 700 سال پیش، در کتاب عددالقویه که توسط برادر علامه حلی نگاشته شده است، به علامت های فراوان ظهور که در یک برهه زمانی شکل گرفته است، اشاره می کند، ولی مشاهده می کنیم که تا امروز اتفاقی نیافتاده است.

* تعیین وقت ظهور، بی معناست
حجت الاسلام والمسلمین جواد جعفری با اشاره به این که در فیلم «ظهور بسیار نزدیک است»، با بیان مصادیقی که صورت گرفته است، تعیین وقت ظهور می باشد، بیان کرد: با توجه به روایاتی که درباره ظهور آمده است، تعیین وقت نباید صورت گیرد. در این روایات کسی که تعیین وقت ظهور نماید، دروغ گو است.
وی همچنین افزود: باید با انتظار فرج، امید داشته باشیم که مقام معظم رهبری پرچم را به دست حضرت بقیة الله(عج) بدهد، ولی نباید علائم ظهور را مصداق قرار دهیم وآن را بیان کنیم.

سردبیر نشریه امان نیز در این نشست بیان کرد: زمانی که ما در حوزه تطبیق وارد می شویم، اگر نشانه ها اشتباه باشد، ممکن است مردم نسبت به مسئله ظهور بدبین شوند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد صابر جعفری، یکی از آسیب های مهدویت را طرح مباحث غیر ضروری معرفی کرده و گفت: منتظر باید بصیرت داشته باشد و مراقب باشد که از مسیر اصلی خارج نشود.

خبر تکمیلی؛ نشست تخصصی نقد مستند ظهور نزدیک است برگزار شد

آینده روشن؛  نشست نقد مستند ظهور نزدیک است با حضور جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه در نمازخانه مدرسه فیضیه برگزار شد.
آیت الله نجم الدین طبسی در این نشست معرفی کردن افراد را به عنوان نشانه هایی که برای ظهور معرفی شده است را اشتباه خواند و گفت: اگر ما بخواهیم هر نشانه ای که برای ظهور معرفی شده را به گونه ای به افراد خاص دیگر نسبت دهیم، اعتماد مردم را به وعده های الهی کم رنگ می کنیم.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که نمی توان یک شخص را به عنوان سید خراسانی و سید حسنی معرفی کنیم گغت: بنده در روایات ۶ یا ۷ مورد بیشتر در مورد سید خراسانی ندیده ام و این روایات هم تماما متعلق به قبل از امام صادق(ع) بوده است، اما خب این مشخص است که نمی توان از یک نفر به عنوان سید خراسانی و سید حسنی نام برد.

طبسی در ادامه گفت: یکی از مهمترین مواردی که ما باید به آن توجه داشته باشیم، تاکید بر تفکیک نشانه های حتمی و غیر حتمی ظهور است؛ چه بسیار افرادی از علما بوده اند که به دلیل عدم انجام این تفکیک، در گذشته های دور مرتکب خطای وقاتی شده بوده و برای ظهور امام زمان(عج) زمان تعیین کرده اند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد جعفری معاون پژوهشی پژوهشکده تخصصی مهدویت نیز در این همایش با اشاره به مستند "ظهور نزدیک است" اظهار داشت: در این مستند از روایات به گونه ای استفاده شده که واقعیت روایت آن گونه نیست.

وی در ادامه افزود: یکی از مواردی که این مستند به آن استدلال کرده سخنان مقام معظم رهبری در مورد تحقق وعده الهی برای حکومت اسلامی و بر حق امام زمان(عج) است، آنها در این مستند این قسمت از سخنان مقام معظم رهبری را که فرموده اند انقلاب اسلامی ایران آغازی برای تحقق این وعده الهی است را حذف کرده اند.

جعفری خاطر نشان ساخت: ما منکر این نیستیم که نباید در زمینه ظهور امیدوار بود، بلکه ما دعا می کنیم، این اتفاق همین الان اتفاق بیفتد و دائما سعی در زمین سازی ظهور داریم، اما این دلیل نمی شود که ما بیاییم از چیزهایی که به هیچ عنوان نمی توان برای آنها سند و دلیل محکم آورد، نشانه ای برای ظهور بسازیم.

معاون پژهشی موسسه آینده روشن، در ادامه در جواب این سوال که آیا ایشان آیت الله العظمی بهجت را کذاب معرفی کرده اند اظهار کرد: من به ایشان چنین نسبتی ندادم و فقط به توضیح در مورد مطالبی که به دروغ به ایشان نسبت میدهند پرداختم، که این مطالب هم در پایگاه اطلاع رسانی دفتر معظم له آورده شده است.

وی در ادامه گفت: در این مستند از مقام معظم رهبری به عنوان سید خراسانی و سید حسنی یاد کرده اند و استنادشان را نیز به روایتی از یک عالم سنی که حتی خود سنی ها هم از مستندات آنها استفاده نمیکنند آورده اند که خللی که در دست راست مقام معظم رهبری هست نشانه ای محکم برای سید خراسانی بودن ایشان است؛ این در حالی است که حتی در همین کتاب هم از خلل اسم برده نشده و نشانه را خال در دست راست عنوان کرده اند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد صابر جعفری مدیر مسئول نشریه امان هم در پایان این نشست شوق به ظهور امام زمان(عج) را عامل تعیین وقت توسط برخی افراد عنوان کرد و اظهار داشت: این که ما بیاییم و زمانی برای ظهور امام زمان(عج) تعیین کنیم اما خب این سخن تحقق پیدا نکند باعث ایجاد دودلی و شک در بین مردم می شود.

حجت الاسلام و المسلمین جعفری اظهار داشت: فرض را بر این می گیریم که مطالب گفته شده در این مستند درست است، اما این دلیل نمی شود که اسرار را به این راحتی در بین مردم پخش کنیم.

وی افزود: ما روایات زیادی داریم مبنی بر اینکه اگر کسی از اسراری آگاهی دارد نسبت به فاش کردن این اسرار نباید اقدام کند، چون فاش کردن این اسرار خود باعث تاخیر در غیبت خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: ما اگر بخواهیم هر کسی را که شباهتی به یکی از افراد معرفی شده در روایات داشت را به عنوان همان شخص معرفی کنیم با محقق نشدن این اتفاق، در دل مردم یک دلسردی نسبت به امام زمان(عج) و فرج ایشان ایجاد می شود.

وی همچنین در ادامه با اشاره به این مطلب که از ابتدای انقلاب اسلامی ایران تا کنون افراد زیادی به عنوان شعیب بن صالح معرفی شده اند اظهار داشت: در زمان ریاست جمهوری آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی از ایشان به عنوان شعیب بن صالح یاد کردند، پس از اینکه دوران ریاست جمهوری ایشان تمام شد، برخی سردار رحیم صفوی را که در فرماندهی سپاه را برعهده داشتند به این عنوان معرفی کردند.

وی افزود: پس از سردار رحیم صفوی آنها از علی شمع خانی به دلیل اینکه اولا نام پدر ایشان صالح و است و ثانیا در محل زندگی، ایشان را با عنوان شعیب صدا میزنند، وی را به عنوان شعیب بن صالح معرفی کردند، پس از ایشان هم عده ای از دکتر احمدی نژاد به عنوان شعیب یاد کردند.

با توجه به این موضوع که وعده های داده شده قبلی تا کنون تحقق نیافته، در صورتی که وعده شعیب بودن دکتر احمدی نژاد نیز تحقق نیابد مردم دیگر نسبت به صحبت های گفته شده در این مورد اعتمادی نخواهند داشت، لذا در این مورد باید با احتیاط بیشتری عمل شود.

جعفری با اشاره به این مطلب که مخالفت مسئولین پژوهشکده تخصصی مهدویت با مسئله ظهور باعث نشده که به نقد این برنامه بپردازند گفت: تمامی مسئولین و دستندرکاران موسسه آینده روشن(پژوهشکده تخصصی مهدویت) در کلیه فعالیت های خود سعی در زمینه سازی ظهور و ایجاد امید در بین مردم دارند، اما این باعث نمیشود که برای ایجاد امید در دل مردم آن ها بخواهند اقدام به شخصیت سازی های غیر مستند بکنند، به همین دلیل هم در مقابل این مستند که به نوعی زمان را برای ظهور امام زمان(عج) تعیین کرده است، ایستاده اند تا در وجود مردم شک و سردی نسبت به ظهور ایجاد نشود.

در این نشست دستندرکاران این مستند هم حضور داشتند که وقتی با انتقاد های وارد شده به مستند روبرو شدن ترجیح دادند تا با خروج از محل برگزاری نشست موج انتقاد ها را از خود دور کنند.

آنها پس از نشست در حیاط مدرسه فیضیه طلاب را به دور خود جمع کردند و سعی در دفاع از خود نسبت به انتقاد های مطرح شده در جلسه را داشتند، اما این اقدام آنها به دلیل ترک اعتراض آمیز جلسه نشست توسط آنها از طرف طلاب حوزه علمیه قم بی جواب ماند.

نقدهای حوزی بر فیلم جنجالی "ظهور بسیار نزدیک است!!!"

  اخیرا" فیلمی با عنوان «ظهور بسیار نزدیک است» با حمایت یک جریان خاص سیاسی تولید و لوح های فشرده آن در تیراژی میلیونی در سراسر کشور توزیع شده است.محور اصلی این فیلم نزدیک بودن زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) است و در آن ضمن تطبیق برخی رخدادهای بین المللی کنونی با روایات مربوط به نشانه های ظهور ، بین برخی شخصیت های آخرالزمانی و شخصیت های سیاسی کنونی ایران و جهان نسبت برقرار شده است.

از آنجا که فیلم«ظهور نزدیک است» در گستره ای وسیع در کشور توزیع شده ، حوزه علمیه قم اقدام به برپایی جلسه نقد این فیلم کرد که در این جلسه ، چند تن از محققین و پژوهشگران به دلایل غیرمستند بودن مطالب مطرح شده در فیلم مذکور کردند.

* شخصیت شعیب بن صالح
حجت‌الاسلام و المسلمین نجم‌الدین طبسی در نشست نقد فیلم «ظهور بسیار نزدیک است»، که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه برگزار شد،‌ با اشاره به تطبیق‌های انجام شده در این فیلم ‌بیان داشت: اینکه تطبیق‌ دادن ما احتمال باشد، اشکال ندارد، ولی اینکه بخواهیم به طور قطع این تطبیق را ارائه کنیم، اشتباه است. این تطبیق در مسائل حتمی نیز درست نیست، چه رسد به اینکه در موارد غیرحتمی صورت گیرد.

وی درباره شخصیت شعیب که از نشانه‌های ظهور می‌باشد، اظهار داشت: در روایات اشاره به اصل وجود شعیب بن صالح در عصر ظهور شده است، ولی تفصیلات آن حتی در یک روایت صحیح دیده نمی‌شود. در 16 تا 17 نصّی که وجود دارد، اصل وجود شعیب بن صالح درست است که شخصی پیش از ظهور می‌آید. این محقق و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: درباره تفصیلات، روایات کم اعتباری است که تفاوت‌های زیادی با هم دارند، از این رو ما نمی‌توانیم به جمع‌بندی درستی برسیم.

* به منابع معتبر استناد کنیم
وی همچنین به روایاتی که در این فیلم ساخته و ارائه شده است،‌ اشاره کرد و گفت: بنده به عنوان کسی که یکی اعضای نگارنده المعجم بوده و کمتر روایتی درباره مهدویت وجود دارد که من آن را مطالعه نکرده باشم، می‌گویم که اگر بخواهیم مطالبی را مستند نقل کنیم، باید مؤلف، کتاب، ارزش مؤلف و کتاب در نزد شیعه و سنی را در نظر بگیریم تا نتوانند از ما ایراد بگیرند.

* دیدگاه اهل سنت نسبت به منبع اصلی فیلم
طبسی با اشاره به استناد‌هایی که در بیان مصادیق در این فیلم آورده شده است،‌ گفت: در فیلم «ظهور بسیار نزدیک است»، استناد‌هایی به کتاب فتن ابن حمّاد شده است که پیش از این استناد‌ها، باید دید که این کتاب در میان اهل سنت دارای چه اعتباری است. ذهبی که از شخصیت‌های برجسته اهل‌سنت است، درباره او می‌گوید که این کتاب از اعتبار ساقط است، مطالب عجیبی در این کتاب خوانده‌ام!

وی با بیان اینکه کتاب ابن حماد در میان شیعیان هیچ جایگاهی ندارد، گفت: در کتب شیعی و رجالی ما اینکه کسی متعرض به این شخص شود و از او تعریف شود و یا حدیثی از او آورده شود، نبوده است؛ تنها علامه مجلسی دو سند می‌آورد که در این دو سنت ابن‌حماد وجود داد، ‌ولی از کتاب او سخنی آورده نشده است.

استاد حوزه علمیه قم همچنین به مطالبی که درباره سید خراسانی در فیلم «ظهور بسیار نزدیک است»، بیان شده، اشاره کرد و گفت: درباره خراسانی، علما در مقام تطبیق، زمانی خراسانی را ابومسلم خراسانی و برخی آن را برّاف‌ ابن لیف معرفی می‌کنند؛ خود ابن طاووس نیز پس از تبیین ویژگی‌های خراسانی، خود را خراسانی معرفی می‌کند.

* سید حسنی ارتباطی به سید خراسانی ندارد

وی با بیان اینکه سید حسنی ارتباط به سید خراسانی ندارد، اظهار داشت:‌ معتبرترین روایت در میان شیعیان در این باره که در کتاب ‌الانوار علامه مجلسی آمده، حرکت حسنی از مکه آورده شده است و‌ دیگر سخنی نمی‌گوید. ما هنوز روایات حسنی را نتوانسته‌ایم تثبیت نماییم، پس نمی‌توانیم وارد تفصیلات شویم.

طبسی افزود: گاهی ائمه اطهار(ع) سخن از فرج می‌کنند، ولی منظورشان گشایش است که گاهی فشار بر شیعه زیاد بود که منظور از فرج، ظهور نیست، بلکه گشایش است.

وی در ادامه گفت: مرحوم مفید می‌گوید که از علائم ظهور کشته شدن حسنی است که مرحوم ملا صالح مازندرانی می‌گوید: حسنی همان نفس زکیه است که اگر این گونه باشد،‌ از نشانه‌های حتمی ظهور است.

این پژوهشگر افزود: همچنین درباره خطبة بیان که در این فیلم به آن استناد شده است، باید به یاد داشته باشیم که علامه مجلسی این سخن را ساخته غلات می‌داند و مرحوم میرزای قمی نیز بر این تأکید می‌کند. مشکل اساسی این سخن ابن مسعود است که این شخص سال 32 فوت شده و این خطبه در دوران خلافت علی(ع) است که آن هم در سال 35 است.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین جواد جعفری، معاون پژوهش مؤسسه آینده روشن نیز با تأکید بر اینکه نباید به طور قطعی تطبیق انجام دهیم، اظهار داشت: در حدود 700 سال پیش، در کتاب عددالقویه که توسط برادر علامه حلی نگاشته شده است،‌ به علامت‌های فراوان ظهور که در یک برهه‌زمانی شکل گرفته است،‌اشاره می‌کند، ولی مشاهده می‌کنیم که تا امروز اتفاقی نیافتاده است.

* تعیین وقت ظهور، بی‌معناست

وی با اشاره به اینکه در فیلم «ظهور بسیار نزدیک است»، با بیان مصادیقی که صورت گرفته است،‌ تعیین وقت ظهور می‌باشد، بیان کرد: با توجه به روایاتی که درباره ظهور آمده است، تعیین وقت نباید صورت گیرد. در این روایات کسی که تعیین وقت ظهور نماید، دروغ‌گو است.

وی همچنین افزود: باید با انتظار فرج، امید داشته باشیم که مقام معظم رهبری پرچم را به دست حضرت بقیة‌الله(عج) بدهد، ولی نباید علائم ظهور را مصداق قرار دهیم و آن را بیان کنیم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، سردبیر نشریه امان نیز در این نشست بیان کرد: زمانی که ما در حوزه تطبیق وارد می‌شویم، اگر نشانه‌ها اشتباه باشد،‌ ممکن است مردم نسبت به مسئله ظهور بدبین شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد صابر جعفری، یکی از آسیب‌های مهدویت را طرح مباحث غیرضروری معرفی کرد و گفت: منتظر باید بصیرت داشته باشد و مراقب باشد که از مسیر اصلی خارج نشود.

همزمان با آن جلسه، جلسه ای نیز در اهواز برای نقد فیلم یاد شده برگزار شد:
مستند ظهور بسیار نزدیک است در اهواز نقد شد
خبرگزاری رسا ـ نشست نقد و بررسی مستند «ظهور بسیار نزدیک است» در مسجد فاطمه زهرا (س) اهواز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، طلاب و دانشجویان مسجد حضرت فاطمه زهرا (س) کوی ملت اهواز، شب گذشته در نشستی با حضور حجت الاسلام سید مهدی غفاری، پژوهشگر عرصه مهدویت به نقد و بررسی مستند « ظهور بسیار نزدیک است» پرداختند.

حجت الاسلام سید مهدی غفاری، در این نشست به بیان تفاوت میان شرایط ظهور و علایم ظهور پرداخت و اظهار داشت: برای پیروزی هر قیام و انقلاب وجود چهار شرط رهبری، برنامه حکومت، یاران مخلص و پذیرش عمومی ضروری است.

وی افزود: برای تحقق قیام حضرت امام زمان (عج) نیز وجود این چهار شرط لازم است؛ دو شرط اول با وجود امام زمان به عنوان رهبر قیام جهانی و دین مبین اسلام به عنوان برنامه حکومت جهانی محقق شده است و به وجود آمدن دو عامل دیگر یعنی یاران مخلص و مقبولیت عمومی، ظهور منجی موعود را حتمی خواهد کرد.
لازم به ذکر است مسجد حضرت فاطمه زهرا واقع در کوی ملت اهواز یکی از مساجد فعال سطح شهر بوده که متناسب با مسایل روز به برگزاری نشست های فرهنگی و سیاسی می پردازد؛ این نشست به همت واحد طلاب و داشنجویان این مسجد برگزار شد.

حجت الاسلام سید مهدی غفاری:
باید از سطحی نگری دربرداشت مفهوم روایات اجتناب کرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام سید مهدی غفاری، پژوهشگر عرصه مهدویت، شب گذشته در نشست نقد و بررسی مستند «ظهور بسیار نزدیک است» در جمع طلاب و دانشجویان مسجد حضرت فاطمه زهرا (س) کوی ملت اهواز به بیان تفاوت بین شرایط ظهور و علایم ظهور پرداخت و اظهار داشت: برای پیروزی هر قیام و انقلاب وجود چهار شرط رهبری، برنامه حکومت، یاران مخلص و پذیرش عمومی ضروری است.

وی با بیان این نکته که برای تحقق قیام امام زمان (عج) نیز وجود این چهار شرط لازم است، ادامه داد: دو شرط اول با وجود امام زمان به عنوان رهبر قیام جهانی و دین مبین اسلام به عنوان برنامه حکومت جهانی محقق شده است و به وجود آمدن دو عامل دیگر یعنی یاران مخلص و مقبولیت عمومی، ظهور منجی موعود را حتمی خواهد کرد.
این استاد حوزه علمیه، ادامه داد: توجه به شرایط ظهور و تفکر در مورد آن، موجب پویایی و رشد جامعه در جهت کمال آن می شود زیرا دانستن این نکته که بدون وجود 313 یار برگزیده و همچنین عدم خواست قلبی اکثر انسان ها ظهور اتفاق نمی افتد، منتظران را به سمت تلاش برای بهبود وضعیت معنوی جامعه سوق می دهد.

این پژوهشگر عرصه مهدویت خاطر نشان کرد: این در حالی است که علائم ظهور تنها نشانه های آمدن منجی هستند یعنی این نشانه ها و علائم به ظهور و طبیعتاً شرایط تحقق آن وابسته هستند، در حالی که برخی به اشتباه چنین برداشت می کنند که ظهور حضرت به تحقق این علائم و نشانه ها بستگی دارند.

حجت الاسلام غفاری افزود: توجه بیش از حد به علایم و غفلت از شرایط ظهور وضعیتی را ایجاد می کند که منتظر دیگر تکلیفی برای خود احساس نمی کند و تنها با پیگیری نشانه ها به نوعی انتظار خنثی می رسد، این در حالی است که انتظار واقعی و مثبت همواره با پویایی و حرکت در جهت رشد و کمال خواص و عوام جامعه همراه است.

حجت الاسلام غفاری که از پژوهشگران عرصه ی مهدویت هستند در ادامه بررسی مستند « ظهور بسیار نزدیک است»، یادآور شد: در مورد احادیث و روایات مربوط به ظهور باید علاوه بر تحقیق در مورد صحت سند و وثوق سلسله راویان آن، از سطحی نگری دربرداشت مفهوم از روایات نیز اجتناب کرد.

وی با مذموم دانستن تعیین حتمی مصادیق شخصیت های دوران ظهور، به علت ناامیدی منتظران در صورت اشتباه در این تشخیص ها تصریح کرد: برخی از مصادیق ذکر شده در این مستند و یا مقالات مشابه در سایت ها مثل سید خراسانی و عبدالله عربستان به احتمال زیاد صحیح هستند، ولی برخی مصادیق دیگر مانند یمانی و شعیب بن صالح با توجه به روایات معتبر، چندان صحیح به نظر نمی رسند.

این پژوهشگر عرصه مهدویت، در پایان این نشست دو ساعته، با ابراز خوشحالی از حضور در بین دانشچویان و طلاب پیشنهاد کرد: این گونه نشست ها در آینده نیز با موضوعات مرتبط با ولایت فقیه و دوران آخر الزمان ادامه پیدا کند.

مبشران نشست یاد شده در فیضیه را چنین گزارش داده و پاسخ دادند:


چند نقد بر تخریبات اخیر فیلم مستند
اما نکاتی در باب نقدها و تخریبهای صورت گرفته به صورت کلی به اطلاع عموم می رسد :
1- در حالی ادعا می شود که محتوای فیلم مذکور از لحاظ سندی ضعیف است که اکثریت قریب به اتفاق محتوای فیلم در اکثر کتابهای تالیف شده در عرصه مهدویت وجود دارد ، آیا ضعف سندی یک روایت دلیل می شود که به آن روایت توجه نشود؟ چقدر از روایتهایی که در باب مسائل جاری منطقه بیان شده ولی محققان آن را ضعیف السند می دانند در حالی که با کمال حیرت می بینیم این وقایع در کنار هم در حال وقوع است.
آیا مردود دانستن یک فیلم با بهانه ضعیف السند بودن مصداق عینی تخریب نیست؟

2- در اطلاعیه مرکز تخصصی مهدویت "مصداق شناسی" مردود و مخدوش اعلام شده است در حالی که دلایل کافی و روشن  نه تنها مصداق شناسی را لازم می داند بلکه آن را امر و خواست روایات شریف و حکمت صدور هزاران روایت در باب نشانه ها و شخصیتهای ظهور نشان می دهد.
آیا مخدوش کردن این فیلم مستند به بهانه نادرست مردود بودن مصداق شناسی مصداق عینی تخریب نیست؟

3- آیا ادعای شیاد ، منافق ، صهیونیست ، عامل وهابیت و .... خواندن دست اندرکاران فیلم و ادعای مضحک دستگیری مصداق عینی تخریب نیست؟
 آیا منحرف ، وابسته به گروههای سیاسی ، ادعای بودجه های کلان مالی برای فیلم و ...  مصداق بارز تخریب و تهمت نیست؟

4- آیا حمایت مستقیم و غیرمستقیم برخی از برجستگان عرصه مهدویت از فیلم مستند علی رغم سیل ناجوانمردانه تهمتها ، نشان نمی دهد که برخی رسانه ها در انتشار مطالب کذب و تخریبی علیه این فیلم اشتباه کرده اند؟
آیا تحولات عجیب رخ داده در منطقه خاورمیانه که برای بسیاری از صاحبنظران غافلگیرکننده و غیرمنتظره بوده است اهانت کنندگان و منتقدین را به تفکر وا نمی دارد که این شباهت شگفت میان روایات عصرظهور و تحولات منطقه می تواند دلیلی برا این حقیقت بزرگ باشد که ادعای فیلم مستند قرین صحت بوده و حقیقتاً ظهوربسیار نزدیک است!
آیا درخشش چندین باره عامه مردم در مسائل مهم کشور از سال 84 تا کنون و تشخیص صحیح و درست آنها که بفرموده ولی امر مسلمین " توده مردم در فتنه گذشته قبول و روسفید شدند " در حالی که بسیاری از " خواص" بفرموده ولی امر مسلمین یا " مردود شده و یا نمره ضعیفی گرفتند ، نشان نمی دهد که استقبال گسترده مردمی از فیلم مستند در سراسر کشور علی رغم موج تخریب ها و برخی از صف بندیها تکرار همین حقیقت یعنی فهم درست عوام و تشخیص نادرست خواص بفرموده ولی امر مسلمین می باشد؟

آیا این حقیقت یعنی استقبال مردمی از ظهور و حضرت ولی عصر(عج) و صف بندی برخی از علماء در برابر آن حضرت در روایات پیش بینی نشده است؟
مایقین داریم که در آینده ای بسیار بسیار نزدیک با تحقق یک به یک نشانه های ظهور و اکثریت مطالب بیان شده در فیلم مستند ( که بسیاری همچون وقایع منطقه ای تا کنون محقق شده است) موافق و مخالف به صحت مطالب مطرح شده پی خواهند برد.
البته در کنار تخریبات صورت گرفته  نقدهای خوبی هم بر محتوا بوده است که برخی از آنها وارد می باشد و برخی هم جواب دارد.


سید مهدی طباطبایی: جواب نقد مستند" ظهور بسیار نزدیک" است

سلام بر مبشران ظهور
بنده نیز نقد آقای جعفری را بطور کامل شنیدم و لازم دانستم مواردی را در اینجا ذکر کنم.
1- دیدگاه حاکم بر این نقد کاملا اخباری مسلکی و به دور از عقل گرائی و واقع بینی است.
2- بی احترامی های چند باره ایشان به ولی امر مسلمین، ریاست محترم جمهوری، مرحوم حضرت آیت الله بهجت، حضرت آیت الله ناصری، حجت الاسلام و المسلمین حاجتی و صد البته سازندگان مستند به دور از شأن علوم و عالم اسلامی است.

3-فرازهای مختلف این سخنرانی که پاسخهائی برای بخشهای مختلف "مستند ظهور بسیار نزدیک است" می باشد حاوی تناقضها و مصادره به مطلوبها و مغالطه های فراوان است که بعضاً به جهت فراموشی گوینده در فراز بعدی رد میشود مثلا آقای جعفری ابتداءً مستند را فاقد سند قوی و بلکه بدون سند معرفی میکنند و سازندگان را به استفاده نکردن از کتب مستند شیعی همچون غیبة توسی(طوسی)، غیبة نعمانی و... متهم مینمایند اما در دقایقی بعد با اشاره به موضوع عبدالله 3 روایت مستند از کتب معتبر شیعی را ذکر میکنند که دقیقا مورد استناد فیلم نیز می باشد! 4-بعید به نظر می رسد آقای جعفری تمامی مستندات فیلم که به طور مبسوط در مقالات متعدد سایت ظهور نزدیک است و با همت چندین نفر از محققین بی ادعا و مدیریت جناب آقای سیجانی فراهم آمده است را مطالعه کرده و سپس به نقد و بلکه تخطئه و تخریب گروه معظم مبشران ظهور بپردازند لذا این نقد عجولانه و غیر علمی ممکن است از بی اطلاعی ایشان باشد.

5-متاسفانه سخنان آقای جعفری اگرچه ریشه در اخباری زدگی و دوری از واقع گرائی دارد اما همچون برخی دیگر از محققان عرصه مهدویت در بستر عدم التزام به ولایت فقیه و عدم اعتقاد به زمینه سازی جمهوری اسلامی ایران برای ظهور شریف امام عصر روحی فداه مطرح گردیده و به مخالفت صریح با شیوه متقن، صحیح، آرمانی و ولائی ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر احمدی نزاد در تبلیغ و ترویج فرهنگ مهدویت انجامیده است.

6-بنابر وظیفه اسلامی و انقلابی و بنابر آنچه در مقاله طبقات الانصار آمد، ضمن رد و مخالفت با دیدگاه ایشان که خط روشن امام خمینی(ره) و ثمره خون شهیدان مظلوم انقلاب اسلامی و مجاهدتهای امام خامنه ای و سردار رشید انقلاب و اسلام جناب آقای دکتر احمدی نژاد -که درانقلابهای عظیم اسلامی منطقه تبلور یافته-را نادیده و نامربوط با امر شریف ظهور میپندارند، امیدوارم این قبیل موضع گیریها به دور از حب و بغضهای شخصی بوده و موجب خروج از دایره یاوران امام مهدی علیه السلام نگردد.

7-متاسفانه آقای جعفری نیز همچون برخی دیگر از مدعاین تخصص در مهدویت بجای درک مفاهیم عمیق مهدوی که سی و دو سال است در قالب جمهوری مقدس اسلامی عینیت پیدا کرده و اینک داعیه جهانی دارد و دهها کشور اسلامی و غیر اسلامی را با قدرت نرم خویش به تبعیت از اسلام ناب و ولائی رهنمون گشته است، با تکیه بر محفوظات و متون قدیم و جدید، نه تنها خود را از درک حقیقت ظهور محروم نموده اند بلکه مخاطبین خود را نیز به دوگانگی در عقاید و آرمانها سوق میدهند. از سوئی در سایه سار جمهوری اسلامی ردای علم اسلامی بر تن نموده و بر مسندی رسمی پیرامون مهدویت تکیه زده اند و از سوی دیگر همین مسند و بستر اصلی آن یعنی جمهوری اسلامی را بی ارتباط با مهدویت و ظهور قلمداد نموده و نزدیک بودن ظهور را در یک دعای شعاری خلاصه کرده و واقعی و ملموس نمیدانند.

۸-از آنجا که این تفکر اخباری، از واقعیات گریزان است و در پیشینه ذهن و قلب خویش به دوگانگی پرچم جمهوری اسلامی و "سید خراسانی" با حکومت جهانی امام عصر روحی فداه قائل است، پس از به مصاف آوردن برخی روایات در برابر واقعیات درخشان موجود که هیچگاه همراهی عموم مردم را نیز در پی نداشته است، به حربه یی قدیمی و فریبنده "حرمت توقیت" تمسک میکند . آقای جعفری نیز در فرازهای مختلفی از نقد خویش به بحث توقیت اشاره نموده اند در حالیکه آنچه اکنون پیرامون توقیت ذکر میگردد محصول ذهن همین تفکر اخباری مسلک بوده و اساساً ربطی به دیدگاه معصومین علیهم السلام و بزرگان شیعه ندارد لذا با حسن نیت به حق طلبی آقای جعفری، ایشان و همه بازدیدکنندگان گرامی را دعوت میکنم مقاله توقیت چیست را مطالعه نمایند تا تردیدهای احتمالی در نزدکی ظهور فرو ریزد. از برادر بزرگوار جناب آقای سیجانی هم درخواست میکنم انشتار این مقاله در سایت "ظهور بسیار نزدیک است " را در برنامه آتی قرار دهند.

9-به این نکته نیز باید اشاره کنم که همه بزرگان و خواص جامعه اسلامی لازمست به فتنه88 و وقایع پس از آن خصوصا یوم الله 9 دی و همچنین حوادث منطقه که به فرمایش قرآن کریم "عزت ذلیلان و ذلت عزیزان" را در پی دارد، به دیده عبرت بنگرند که عوام خالص و ولایتمدار از خواص بی خاصیت و مدعی پیشی گرفته و به پیشواز امام مهدی علیه السلام بپا خاسته اند.

در پایان ضمن تشکر از زحمات مبشران عزیز امیدوارم با جدیت بیشتر به معرفی امام مهدی علیه السلام و یاران و برگزیدگان ایشان و همچنین قیام قریب الوقوع و مبارک مهدوی همت بگماریم و سنگ اندازیهای اینچنین که ان شا الله از بی اطلاعی و سستی ایمان مخالفان نشأت گرفته و با تلاش و دعای شما رفع خواهد گردید، انجام وظیفه سنگین "بشارت" را با معطلی روبرو نسازد. قطعا بسیاری از معارف و حقایق ناگفته باید از طریق مقالات و تصاویر به گوش جان امت اسلامی برسد که مستند ظهور بسیار نزدیک است شروعی بر این راه مبارک و نورانی است.

اجرکم عندالله تعالی
ربنا لاتزغ قلوبنا بعد اذ هدیتنا و هب لنا من لدنک رحمة انک انت الوهاب
سید مهدی طباطبائی / تا ظهور
سلام بر بهار روزگاران
سلام بر همه عزیزان
نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَ فَتْحٌ قَریبٌ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنینَ (13صف)


نقدی بر مغالطات عجیبب دیشب کارشناسان مرکز تخصصی مهدویت حوزه قم

مقدمه:دیشب بجای بحث سر سلسله روایات حدیث سعی شد کتب اشاره شده در اخر مستند را بکوبند در حالی که بسیاری از روایات استفاده شده در مستند به غیر از کتب مذکور در بسیاری ازمنابع معتبر شیعه مثل غیبت نعمانی و غیبت شیخ طوسی امده است و نحوه ورد به بحثشان غیر علمی و مصداق بارز جنگ روانی بود.
اما مغالطه :
یکی از کارشناسان حاج اقا طبسی بودند: ایشان بعد از اقامه دلیل بر رد کتاب الفتن بن حماد المروزی فرمودند از انجایی که احادیث این کتاب سندیتی ندارد لذا وقتی بنده همراه اقای کورانی کتاب معجم احادیث را می نوشتیم از کتاب این حماد روایتی نقل نکردیم ولی وقتی فی المجلس لپ تاب رو باز کردم دیدم به خلاف گفته ایشان در کتاب معجم از کتاب الفتن روایت نقل شده است که در زیر متن کامل روایت با ادرس امده است:
- معجم أحادیث الإمام المهدی (ع) - الشیخ علی الکورانی العاملی - ج 1 صفحه 436 :
300 " تکون آیة فی شهر رمضان ، ثم تظهر عصابة فی شوال ، ثم تکون معمعة فی ذی القعدة ، ثم یسلب الحاج فی ذی الحجة ، ثم تنتهک المحارم فی المحرم ، ثم یکون صوت فی صفر ، ثم تنازع القبائل فی شهری ربیع ، ثم العجب کل العجب بین جمادى ورجب ، ثم ناقة مقتبة خیر من دسکرة تغل مائة ألف " * المفردات : ثم ناقة الخ ، أی ثم تضطرب الأمور بعد رجب ویفقد الامن حتى تکون وسیلة السفر والفرار خیرا من الاملاک الثابتة . الدسکرة
300-المصادر ،ابن حماد ص 59

وقتی خواستم جواب بدهم یکی از طلبه ها گفت تو انگشت کوچیکه اقای طبسی هم نیستی
(اقای طلبه :امیرالمومنین فرمودند:انظر الی ما قال لاتنظرمن قال)
کارشناسان مرکز جواب دهید کدام یکی از موارد بالا راقبول دارید ما بی سوادیم یا شما
شما که خودتان گفتید الفتن اعتباری ندارد چرا کارشناستان ادعا کرد در کتاب معجم از الفتن روایتی نقل نکرده در حالی که نقل کرده نام این کار رو چه می توان گذاشت
از طرفی دیگر شما مقاله هایی در سایتتان قرار دادید که دران از الفتن ابن حماد به عنوان منبع استفاده کرده اید
بهتر بود دیشب سکوت می کردید و برای خاموش کردن نور خدا دست به هر کاری نمی زدید.
آقایان مذکور(جعفری و ..) دچار مغالطه ی اشکار دیگری شدند:
برای رد مستند کتبی که در پایان مستند به عنوان منبع ذکر شده بود را کوبیدند تا بگویند روایات بی اعتبار است.
واقعا جای تعجب دارد :اکثر روایات استفاده شده در مستند به غیر از کتب مذکور پایان مستند در دیگر کتب معتبر روایی شیعه از جمله غیبت نعمانی و شیخ طوسی موجود است

دیشب روایت مرگ عبدالله را به ان اشاره کردند ما هم این روایت رو بررسی می کنیم تا ببینیم ایا این روایت که در مستند به ان اشاره شده است بنا به گفته کارشناسان مرکز تخصصی مهدویت حوزه بی اعتبار است !!!:

متن یکی از روایاتی که طبق گفته کارشناسان مرکز سندیتی ندارد:
.. أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع یَقُولُ مَنْ یَضْمَنْ لِی مَوْتَ عَبْدِ اللَّهِ أَضْمَنْ لَهُ الْقَائِمَ ثُمَّ قَالَ إِذَا مَاتَ عَبْدُ اللَّهِ لَمْ یَجْتَمِعِ النَّاسُ بَعْدَهُ عَلَى أَحَدٍ وَ لَمْ یَتَنَاهَ هَذَا الْأَمْرُ دُونَ صَاحِبِکُمْ إِنْ شَاءَ اللَّهُ وَ یَذْهَبُ مُلْکُ سِنِینَ وَ یَصِیرُ مُلْکَ الشُّهُورِ وَ الْأَیَّامِ فَقُلْتُ یَطُولُ ذَلِکَ قَالَ کَلا
12منبع برای روایت فوق:
1- الغیبة - الشیخ الطوسی صفحه 447 :
2-معجم أحادیث الإمام المهدی (ع) - الشیخ علی الکورانی العاملی - ج 3 صفحه 445
3-العدد القویة - علی بن یوسف الحلی صفحه 77 :
4-عصر الظهور - الشیخ علی الکورانی العاملی صفحه 261
5-أعیان الشیعة - السید محسن الأمین - ج 2 صفحه 73
6-إثبات الهداة : ج 3 ص 728
7- الخرائج والجرائح - قطب الدین الراوندی - ج 3 صفحه 1163
8- بحار الأنوار - العلامة المجلسی - ج 52 صفحه 210
9- الدر النظیم - إبن حاتم العاملی صفحه 758
10- مجمع النورین - الشیخ أبو الحسن المرندی صفحه 351
11- أعیان الشیعة للعاملى ج 2 ص 71
12- الخرائج للراوندی ج 3 ص 1161
ایا کتاب غیبت شیخ طوسی یا کتاب کارشناس خودتان (طبسی )معجم احادیث مهدی معتبر نیست
شما برای اینکه بگویید ظهور نزدیک نیست با اهانتی اشکار بزرگ مرجع شیعه را کذاب خواندید
در ادامه به بچه شیعه های اخرالزمانی گفتید در حدی نیستید جوابتان را بدهیم
در ادامه برای کوبیدن مستند دچار مغالطات اشکاری شدید که زیبنده یک مرکز علمی نیست
در بین جلسه القاء نمودید شعیب ابن صالح قصه است اری صراحتا اقای طبسی گفت شعیب قصه است
در ادامه حتی گفتید اصل سید خراسانی را اگر خیلی ارفاق کنیم می توان تایید کرد ولی خصوصیاتش معتبر نیست
این همه توهین و مغالطه را انجام دادید تابگویید انقلاب 22 بهمن 57 زمینه ساز ظهور نبوده است
این تذهبون


قطعی دانستن علائم و شخصیت های ادعا شده در مستند (ظهور بسیار نزدیک است)انحراف از جریان اصیل مهدویت است

حجه الاسلام سعید عزیزیان؛

علی رغم تشدید فضاسازی و ایجاد بحران های سیاسی و امنیتی دشمنان نظام و ضد انقلاب ، برخی گروههای غیر رسمی درداخل کشور آگاهانه یا ناآگاهانه تنور ضد شیعیان را مهیا تر می کنند تا زمینه ساز فتنه ای جدید باشند .

امروزه حرکت گسترده ی گروه به اصطلاح فرهنگی به نام مبشران ظهور در قالب تهیه و توزیع سی دی (ظهور بسیار نزدیک است) زمینه ساز فتنه ای اعتقادی است که همکنون فضای فکری و رفتاری شیعیان را دچار تشویش کرده وبا ایجاد برخی انتظارات و توقعات نادرست آسیب مهلکی به عزم مردم در مسیر آمادگی فکری و روحی آنان برای ظهور امام زمان(ع) وارد می کند.

نکته ی بسیار مهمی که در عصر غیبت امام زمان باید به آن توجه داشت دوری از هر گونه تاویل و گمانه های نابه جا است ،چون حوزه حوزه ی تخصص است وهرکسی نمی تواند براساس گمانه زنی و برداشت خود از برخی رویدادها آنرا از علائم حتمی ظهور بداند مطمئنا برداشت های اینچنینی منجر به انحراف از اصل موضوع خواهد شد . البته در اینگونه رویدادها و حوادث ،محل رجوع را علما و اگر حکومت اسلامی باشد محل رجوع ولی فقیه است که در راس آن حکومت قرار دارد وتبعیت از آنان مانع از انحراف خواهد شد.

نکته دوم : در بحث مهدویت روایات ضعیف نیز وجود دارد و استناد کردن به صرف روایات ضعیف ، قطعا با جریان اصیل مهدویت منافات دارد.
سوم:جایگزینی فرع واصل به جای همدیگر گمراهی است به این نحو که علائم حتمی را غیر حتمی و علائم غیر حتمی را حتمی جلوه می دهد
چهارم:تطبیق دادن علائم با حوادث خارجی آن هم به صورت قطعی احتمالات شخصی است و احتمالات هم لزوما به وقوع نخواهد پیوست
پنجم:تطبیق دادن افراد به شخصیت های کنونی منشا فراماسونری دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد