درانتظارمنجی

درانتظارباران نیست آنکه بذری نکاشته

درانتظارمنجی

درانتظارباران نیست آنکه بذری نکاشته

امام مهدی (علیه السلام) در حدیث ثقلین/ جمعی از نویسندگان

امام مهدی (علیه السلام) در حدیث ثقلین/ جمعی از نویسندگان
یکی از احادیث که در مباحث مهدویت و موضوع امام مهدی (علیه السلام) مورد استفاده قرار می گیرد حدیث شریف ثقلین است. کتاب «امام مهدی (علیه السلام) در حدیث ثقلین» که به همت جمعی از نویسندگان نوشته شده و توسط بنیاد فرهنگی مهدی موعود (علیه السلام) به چاپ رسده است؛ درصدد بررسی این حدیث و تطبیق آن حضرت بقیه الله (علیه السلام) است.
در اعتبار حدیث ثقلین، کوچک ترین تردیدی نیست، زیرا:
1)    حدیث ثقلین متواتر است (متواتر حدیثی را گویند که گروهی آن را نقل کنند، و تعداد آن ها به اندازه ای باشد که به طور عادی اتفاق آن ها بر کذب محال گردد. انگیزه های نقل خبر دروغ از آنان نفی شود، و در آنچه خبر می دهند پوشیده گویی و شبهه روا نباشند چنین خبری موجب علم است، و انسان به صدق آن یقین می یابد). و در صدور آن از پیامبر نمی توان تردید داشت. این حدیث توسط 34 نفر از اصحاب به طرق گوناگون روایت کرده اند.
2)    حدیث ثقلین در صحیح مسلم آمده که درباره آن عالمان اظهار نظرها کرده اند به عنوان مثال حافظ ابوعلی نیشابوری می گوید: در زیر آسمان صحیح تر از کتاب مسلم در علم حدیث، پدید نیامده است.
3)    می توان ادعا کرد که الفاظ اساسی حدیث ثقلین در قرآن به کار رفته است و مضمون آن از کتاب الهی استفاده می شود.
این کتاب روشن می کند که ثقل اصغر، موعود آخرالزمان است. کسی که دگر بار اسلام را حیات می بخشد. به کتاب و سنت پیامبر عمل می کند و دین واحد را در جهان می گستراند جهان را آکنده از عدل می کند و هم گام را به توحید و اعتصام به حبل الله فرامی خواند.
کتاب مذکور در شش بخش تنظیم شده است.
بخش اول کتاب به متن حدیث در کتب اهل سنت و کتاب هایی که این حدیث را نقل می کنند اشاره کرده است و هم چنین نکاتی راجع به لفظ سنتی آورده است.
بخش دوم به بررسی سندی حدیث ثقلین می پردازد. و اظهار نظر محدثین اهل سنت راجع به سند این حدیث.
بخش سوم کتاب که تحت عنوان «بررسی دلالت  حدیث ثقلین» تدوین شده، به مصداق یابی برای اهل بیت و عترت از نگاه علمای اهل سنت می پردازد و در آخر بخش هم واژگان عمده حدیث ثقلین مثل: ثقلین، اهل بیت، عترت حوض، و... بررسی شده است.
بخش چهارم نکاتی مهم در حدیث ثقلین بیان شده که از جمله آن: اهمیت قرآن و عترت: انفکاک ناپذیری قرآن و عترت، گرانمایه بودن عترت و... .
بخش پنجم به مصداق خاص عترت در این زمان یعنی حضرت مهدی (علیه السلام) پرداخته، از این رو، وی یکی از دو چیز گرانمایه در حدیث ثقلین به حساب می آید. و همه سفارشات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) او را در برمی گیرد.
بخش ششم که بخش پایانی کتاب است، آینده انسان را از سه منظر قرآن سنت و عترت بررسی می کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد